Monsterboard

Pöytälampun kertomaa...

Fanien Lordi-maailmaan sijoittuvia novelleja (short stories), tarinoita ja muita tuotoksia.

Moderators: psyanide, Hemitys

Pöytälampun kertomaa...

Postby Pöytälamppu » Mon Mar 12, 2012 9:45 pm

1 LUKU:

Oli kylmä, syksyinen ilta. Lunta ei vielä ollut, mutta ilma kyllä lupaili sitä tulevan - ja pian. Kaikki maassa olevat lehdet ja oksat olivat mädäntyneitä ja nostattivat homeisen tuoksahduksen ilmaan jos metsässä käveli ja ilma kirveli inhottavasti nenässä ja keuhkoissa. Jos siis olisi elävä. Awa ei kuitenkaan ollut. Hän ei tuntenut kylmää, eikä maata jalkojen allaan. Hän liiteli rauhallista tahtia eteenpäin ja haravoi silmillään ympäristöä. Samassa hänen näköpiiriinsä osui suuri kartano, jossa oli varmasti joskus ollut näyttävä puutarha, mutta jonka edessä kasvoi nyt vain puita ja pensaita. Ovelle liidettyään aavenoita pysähtyi hetkeksi kuulostelemaan. Oven takaa kuului murahduksia, soittoa, räimintää ja huutoa. Vaistomaisesti nainen paransi ryhtiään ja kopautti kerran oveen. Hän tiesi ettei hänen tarvitsisi ihmismäisesti koputtaa montaa kertaa että joku kuulisi, toiset olivat varmasti jo vaistonneet hänet. Samassa laskeutui kuolemanhiljaisuus kartanoon. Kesti lähemmäs puoli minuuttia ennenkuin ovi riuhtaistiin aivan liian voimakkaasti auki.
Kartanon ovesta oikealle oli suuri oleskeluhuone, joka oli jo parhaat päivänsä nähnyt, kuten koko talo muutenkin: Homeiset, harmahtavat tapetit roikkuivat seinillä, ennen varmasti kauniit samettiset nojatuolit ja sohvat olivat likaisia ja osa tyynyistä oli jonkun hirviön raivonpurkauksen johdosta revitty kappaleiksi ja maata peitti vuosisatojen lika ja pöly. Muumio Amen oli ennen tuota kohtalokasta koputusta rämpytellyt huoneen nurkassa rauhassa akustista kitaraansa, Enary oli oleskellut totuttuun tapaan omassa huoneessaan, Ox oli makoillut sohvalla pitkällään, väittäen että hänen jalkoihinsa särki vaikka kaikki väittivät ettei se ole mitenkään mahdollista, ja Lordi oli jälleen kerran ollut ottamassa yhteen Kitan kanssa. Kun oveen koputettiin kerran, kaikki jäykistyivät. "Koputtiko joku?" Mr. Lordi kysyi kuiskaten. "Varmaan, koska ovella seisoo aivan varmasti hirviö", Ox murahti ja nousi seisomaan. Kaikki muut paitsi Amen kerääntyivät oven taakse samaan aikaan kun mr. Lordi avasi tuikeasti oven. Kaikki tuijottivat sanomatta sanaakaan aavenoitaa. "Lady Awa de Paysant ilmoittautuu palvelukseen", nainen sanoi yhtäkkiä ja astui sisäpuolelle. Kaikki perääntyivät ja Amenkin nosti kiinnostuneena katseensa. "Mitä ihmettä sä nainen oikein sanot? Palvelukseen?" mr. Lordi kysyi ääni hölmistyneenä, mutta piirteet kasvoissa pysyivät edelleen uhkaavina ja pelottavina. "Niin, kuulin että täällä on vähän miehistövajausta kun joku Kaija-niminen hirviö lähti pois", Awa selitti ja katseli kaikkia tyynesti. "Kalma", mr. Lordi korjasi, "lähti tosiaan omista henkilökohtaisista syistään pois. Mutta ei kai tilanne niin vakava ole?" "Pelkäänpä että on. Olisiko täällä huonetta missä voisimme puhua kaikessa rauhassa?" Awa kysyi ja vilkaisi ympärilleen. Mr. Lordi ohjasi hänet ulko-ovesta vasemmalle, keittiöön, ja sulki oven äänekkäästi perässään. "Hmm-mistähän-on-kyse?" Alien-Kita ihmetteli ja raapi ohimoaan. "Hemmetin hyvä kysymys", Ox vastasi ja rojahti takaisin istumaan sohvalle. "Ehkä hän on saanut käskyn Siltä", Enary sanoi ja nojasi sohvaa vasten takaapäin. "Jessus, voisit ilmottaa kun pölähdät siihen", Ox murahti ja mulkaisi valkyyriaa joka vain vilkaisi häntä ylenkatsovasti takaisin. "Siltä?" Amen kysyi ja tipautti kitaran lattialle. "Voisiko olla?" "Varmaksi en voi sanoa, mutta siltä tämä nyt vähän vaikuttaisi", Enary mutisi ja kääntyi odottavasti katsomaan käytävään joka johti keittiöön. Samassa hetkessä ovi aukenikin ja Mr. Lordi ja aavenoita saapuivat rinta rinnan oleskeluhuoneeseen. "Okei, toivottakaa Awa tervetulleeksi tänne. Hän on uusi perheenjäsenemme. Eikä mitään muttia tai kysymyksiä siitä aiheesta."


Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita :)
Pöytälamppu
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 12, 2012 6:59 pm

Re: Pöytälampun kertomaa...

Postby AnZa The Great » Tue Mar 13, 2012 7:16 pm

Loistava alku tälle tarinalle.
Täysin selkeä enkä huomannut korjoitusvirheitäkään, mutta jatkoa toki hyvälle tarinan alulle.
Haluan tietää miten jatkuu.
Rest In Peace Otus and Rest In Peace The Rev
This is Heavy Metal !!!
Elämä ei ole mitään ilman hevi metallia \,,/
User avatar
AnZa The Great
 
Posts: 333
Joined: Tue Dec 06, 2011 4:05 pm
Location: Kotka, Suomi

Re: Pöytälampun kertomaa...

Postby Mansikkakiisseli » Tue Mar 13, 2012 10:18 pm

Ihan jees, ei mitään ihmeellistä valittamista. Rakentavana kritiikkinä vois sanoa, että kappalejaot ovat kova juttu ja vuorosanat omille riveilleen niin kaikki ovat iloisia. Ehkä pidempiä osia. En tiedä, vähän on makukysymys.
"You can't get more serious than Lennon at his most serious.
If you get any more serious than that you fucking throw yourself under a train!"

- Roger Waters
User avatar
Mansikkakiisseli
 
Posts: 431
Joined: Mon Mar 26, 2007 9:06 am
Location: Saari ajan rajalla


Return to Lordi fanfic


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests