Monsterboard

PÄIVITETYT SÄÄNNÖT JA OHJEET! LUETTAVA ENSIN!

Lue nämä ennen viestien kirjoittamista!

Moderator: psyanide

PÄIVITETYT SÄÄNNÖT JA OHJEET! LUETTAVA ENSIN!

Postby psyanide » Tue Jul 18, 2006 6:37 pm

Seuraavassa Monsterboardin käyttäytymissääntöjä, -suosituksia, sekä ohjeita. Nämä säännöt ovat täällä selkeästi esillä ja ne on luettava ja niitä on noudatettava. Muissa tapauksissa käyttäjä löytää itsensä varsin helposti jäähyltä, jonka kestosta päättää vain ja ainoastaan ylläpito. Asiasta ja ketjujen ja viestien poistamisista valittaminen ja lisäkysymykset ovat täysin turhia.

1) Kun aloitat uutta viestiketjua, tarkista ettei samasta aiheesta ole jo olemassa aikaisempaa ketjua. Muista myös lähettää viestisi oikeaan foorumiin, asiaankuuluvan otsikon alle. Anna aiheelle selkeä otsikko, esimerkiksi "Lordin esiintyminen paikassa X", eikä "Keikka". Näin jokaisella foorumin käyttäjällä on helpompaa ja nopeampaa osallistua keskusteluun, sekä löytää oikeita viestejä tulevaisuudessa.

2) Vaikka tekstiä voi muotoilla monella tapaa; väreillä, lihavoida, kursivoida... ei se tarkoita että muotoiluja on pakko käyttää. Halutessasi korostaa harkitusti jotakin tiettyä asiaa, muotoilujen käyttö on hyväksyttyä ja ymmärrettävää. Älä siis kirjoita koko viestiäsi boldattuna punaisella värillä! Asiasi ei mene perille yhtään sen paremmin, päinvastoin. Ulkoasultaan hillityt viestit ovat mukavampia kaikkien lukea, ja otetaan huomioon varmemmin. Samaan aiheeseen kuuluu myös huuto-, kysymys-, muiden välimerkkien, hymiöiden, sekä isojen kirjaimien liiallinen käyttö.

3) Vastatessasi toisen käyttäjän viestiin, on hyvä lainata osa aikaisemmasta viestistä. Näin kaikki tietävät kenelle vastataan, ja mistä aiheesta. Varsinkin pitkissä viestiketjuissa tämä helpottaa keskustelujen seuraamista, sekä niihin osallistumista huomattavasti. Älä turhaan lainaa kuitenkaan pitkiä viestejä, vain se oleellinen sisältö, johon olet vastaamassa.

4) Törkeyksiä, rivouksia, herjoja, sekä henkilökohtaisuuksiin menemisiä sisältävät viestit poistetaan surutta. Sama koskee nimimerkkejä, avatareja, sekä allekirjoituksia.

5) Lordi-yhtyeen nykyiset, sekä entiset jäsenet ovat Lordi, Kita, Amen, OX, Awa, Otus, Kalma, Enary, ja Magnum. Henkilöistä maskien takana on täysin turha edes yrittää keskustella. Tämä pätee soittajien oikeisiin nimiin, nykyisiin ja entisiin muihin bändeihin sekä valokuviin ilman maskeja. Tämän säännöt rikkojat saavat elinikäisen porttikiellon sivustolle.

6) Vaikka foorumilla on käytössä BB-koodi, käytä sitäkin harkiten. Älä liitä kuvia kirjoituksiin, laita ne mieluummin linkkeinä kuvan URL-osoitteeseen. Tämä pitää viestiketjut selkeinä ja käyttäjäystävällisimpinä.

7) Yhden ja kahden sanan, sekä pelkistä hymiöistä koostuvat vastaukset voi jättää myös laukomatta. Kaikki pystyvät varmasti elämään ilman "JEP!" tai "NIINPÄ!" -viestejä sekä itsestäänselvyyksiä, joita pursuilee yli laudan. Sama koskee myös täysin turhia vastauksia tyyliin "Samaa mieltä!!" jne.

Eli painotettakoon nyt vielä: JOS SINULLA EI OLE MITÄÄN SANOTTAVAA, ÄLÄ SANO MITÄÄN!!

8) Viestin kirjoitusasuun on myös panostettava. Asiallista ja ymmärrettävää tekstiä on paljon mukavampi lukea kuin puhekieltä ja täysin turhia täytesanoja pursuilevaa siansaksaa. Jokainen teistä on varmasti äidinkielentunneilla aikaansa viettänyt, joten turhaa on muistuttaa esimerkiksi laudeiden alkavan isolla alkukirjaimella ja päättyvän välimerkkiin.

Usein kysyttyä:

K: Maksaako rekisteröityminen?
V: Keskustelufoorumiin rekisteröityminen, sen käyttö, sekä keskusteluihin osallistuminen on täysin maksutonta.

K: Miksi juuri avaamani/lähettämäni viestiketju/viesti on poistettu?
V: Yleisin selitys tälle on se, että kyseisestä aiheesta on olemassa jo keskustelu. Viestisi on myös saatettu siirtää sopivamman otsikon alle. Tarkista nämä asiat ennekuin hätäännyt ja lähetät aiheen/viesin uudelleen. Yksittäisiä viestejä poistetaan kohdassa 4 esitetyin perustein.

K: Apua?! Miksi tää on englanniksi?
V: Koska Lordi-faneja on muaallakin kuin Suomessa, on foorumin oletuskielenä englanti. Voit vaihtaa käytetyn kielen profiilisi asetuksista. Valittavana on englanti, suomi, sekä saksa.

K: Vastailevatko Lordi-yhtyeen jäsenet käyttäjien viesteihin itse täällä?
V: Kyllä vastailevat. Käyttäjätunnukset ovat luonnollisesti muotoa: Lordi, Amen, Kita, OX, Awa, Kalma ja Enary.

Jos näitä ohjeita ei noudateta, käyttäjälle voidaan antaa määrittämättömäksi ajaksi jäähyä. Viestien poistoista ja lukitsemisista on myös täysin turha valittaa.

Lisää ohjeita, sekä tietoa foorumin käytöstä löytyy foorumin etusivulta ylälaidassa olevan linkin kautta. Toki voit myös kysäistä sähköpostitse: psyanide@monsterdiscohell.com.

-psyanide
User avatar
psyanide
Site Admin
 
Posts: 1242
Joined: Fri Dec 27, 2002 10:06 am

Return to Yleiset käyttäytymissäännöt


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest