Page 1 of 1

Avatar FAQ

PostPosted: Wed Jun 09, 2004 12:32 pm
by psyanide
Monet tuntuvat aina ihmettelevän mikä on avatar ja miten sellaisen saa itselleen. Asia on kyllä selitetty jo vaikka miten useaan kertaan, mutta kerätäänpä kaikki tarvittava info yhden viestin alle. Ohjeet on kirjoitettu valittuna foorumin kieleksi Suomi.

K: Mikä on avatar?
V: Avatar on pieni kuvake, joka näkyy kirjoittamiesi viestien kohdalla, heti nimimerkkisi alla, sekä profiilisivullasi Avatar-otsikon alla.

K: Miten saan avatarin?
V: Voit tehdä avatarin itsellesi jollakin kuvankäsittelyohjelmalla (esim. Adobe Photoshop, Paint Shop Pro...). Paras tapa onkin tehdä kuvake itse. Näin saat varmasti persoonallisen kuvakkeen. Täältä löytyy MadManin pikaohjeet oman avatarin tekemiseen.

K: Miten lisään avatarin Monsterboardille?
V: Klikkaa ylänavigointipalkista Käyttäjätiedot -linkkiä, ja vieritä sivun alareunaan Avatarien ohjauspaneeli -kohtaan.

Tapa 1: Lataa Avatar omalta koneeltasi
Voit ladata avatarin Monsterboardille suoraan omalta koneeltasi. Klikkaa ensimmäisen kentän oikealla puolella olevaa Selaa -painiketta ja valitse haluamasi kuvake oman koneesi kovalevyltä haluamastasi hakemistosta. Kun olet valinnut haluamasi tiedoston, paina Avaa, ja sen jälkeen sivun alareunan Lähetä -painiketta.

Tapa 2: Lataa Avatar URL:sta
Voit ladata avatarin Monsterboardille jostakin Internet-osoitteesta (URL). Kirjoita haluamasi kuvakkeen täydellinen osoite, mukaanlukien "http://" -alku, ja paina sivun alareunan Lähetä -painiketta.

Tapa 3: Linkki ulkopuoliseen Avatariin
Voit ladata avatarin jostakin Internet-osoitteesta (URL). Tässä tapauksessa tiedostoa ei kopioida Monsterboardille, vaan kuvake sijaitsee alkuperäisessä osoitteessaan. Kirjoita haluamasi kuvakkeen täydellinen osoite, mukaanlukien "http://" -alku, ja paina sivun alareunan Lähetä -painiketta.

Avatarien käyttämisessä on otettava huomioon seuraavat asiat:

- Kuvakkeen maksimikoko saa olla max. 80 x 34 pikseliä, tätä suuremmat kuvat poistetaan surutta.
- Animoituja gif-kuvia ei ole sallittua laittaa. Ne poistetaan välittömästi.
- Tekijänoikeuksin suojattuja, rivoja, loukkaavia jne kuvia ei ole sallittua laittaa.

Jos sääntöjä rikotaan, voi ylläpito poistaa käyttäjältä oikeuden käyttää avataria. Huomaa myös, että on todella törkeää ottaa avatarikseen kuvake, joka on jollain muulla käyttäjällä jo käytössä.

Käyttäkää tietysti omaa järkeänne. Avatar ei ole mainosbanneri. Vaikkakin avatar auttaa muistamaan foorumin käyttäjiä, ensisijaisesti tärkeintä on panostaa viestin kirjoittamiseen. Asiapitoisten viestin myötä saat varmasti itsesi ihmisten muistiin paremmin kuin pienen kuvakkeen avulla.